Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Dan toch één positief corona-effect: sneeuwtoppen Himalaya vanop 200 kilometer zichtbaar dankzij betere luchtkwaliteit

Hoe harder de wereldeconomie kreunt onder de coronamaatregelen, hoe feller de natuur weer opveert. Die tegenstelling komt nergens sprekender aan het licht dan in India: de luchtvervuiling is er zodanig afgenomen dat de sneeuwtoppen van de Himalaya vanop tweehonderd kilometer zichtbaar zijn. Buurtbewoners spreken van een fenomeen dat zich in geen dertig jaar voorgedaan heeft.

8 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Wat het corona virus doet met ons dat doen wij met onze aarde.
  • Katrien VMarke

    4 jaar geleden
    Machtig toch hoe mooi onze natuur slechts 1 generatie geleden was, laat staan 200 jaar geleden. Maar naar de verdoemenis door ons economisch gejaag in enkele decennia
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    In België ook 10.000 doden per jaar door luchtverontreiniging, maar de economie is belangrijker dan zorgen dat onze lucht schoner wordt.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Als de coronaregels voorbij zijn, duurt dit slechts 2 dagen om alles er terug normaal te laten uitzien. Mensen zijn niet gewend van te leven zonder smog, onze longen hebben smog nodig.
  • mike dierickx

    4 jaar geleden
    Die winst voor de natuur is maar tijdelijk. Eens de corona crisis voorbij is zal er dubbel zo hard vervuild worden als voorheen om de economische schade weer recht te trekken.