© BELGA

Van der Poel ondanks verkoudheid opnieuw te sterk voor Van Aert in Diegem

Mathieu Van der Poel heeft de superprestige-manche in Diegem gewonnen. Wereldkampioen Wout van Aert werd tweede na een spannende wedstrijd. Kevin Pauwels vervolledigt het podium.

mawe

Mathieu Van der Poel en Wout van Aert begonnen allebei aan de cross met een verkoudheid. Op het parcours, gehuld in kunstlicht, was daar niets van de merken. De topfavorieten waren naar goede gewoonte de snelste starters. In de eerste ronde sprong Van der Poel over de balkjes. Ook Van Aert waagde twee sprongetjes. Verrassend, de meeste renners gingen wel van de fiets. Toon Aerts en Kevin Pauwels streden om de derde en vierde plaats.

Gianni Vermeersch reed als vijfde, maar had pech twee ronden voor het einde: zijn ketting brak in twee. Van der Poel reed op dat moment op kop, maar liet even begaan. Van Aert profiteerde om terug dichter te komen. Ondertussen schudde Pauwels Toon Aerts van zich af, hij werd derde.

De strijd om de eerste plek bleef spannend tot het einde, zoals altijd waren de toppers aan elkaar gewaagd. Toch was Mathieu Van der Poel opnieuw te sterk voor Wout van Aert. Toen de wereldkampioen niet meer kon, pakte Van der Poel in de laatste ronde uit met een sprongetje aan de brug. “Nee, ik wilde Van Aert niet vernederen. Ik vind het gewoon leuk om te doen,” zei Van der Poel achteraf.

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel

2. Wout Van Aert

3. Kevin Pauwels

4. Toon Aerts

5. Jens Adams

6. David Van der Poel

7. Tim Merlier

8. Tom Meeusen

9. Klaas Vantornout

10. Laurens Sweeck

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer