© rr

Moordende klusjesman naar assisen

De moordenaar van Wies Donders (64) uit Eisden-Dorp is vrijdag doorverwezen naar het Limburgse hof van assisen. De kamer van inbeschuldigingstelling vond namelijk geen verzachtende omstandigheden tegen Hikmet E. (39), die afgeschilderd wordt als een gepatenteerde leugenaar. Het is al de derde moordzaak die in korte tijd naar assisen is doorverwezen.

Nancy VANDEBROEK

Het was één van de vier zonen van Wies Donders die haar op 18 september 2014 levenloos aantrof in haar huis in de Elegaststraat in Eisden-Dorp. Hij werd verwittigd toen zijn moeder al twee dagen niet was komen opdagen als busverantwoordelijke op de lagere school. De vrouw was gestorven aan een gebroken strottenhoofd na een slag tegen de keel.

Toen bleek dat twee bankkaarten uit de portefeuille van het slachtoffer waren verdwenen, kwam Hikmet E. snel in beeld. Op de dag van de feiten had hij namelijk met één van de kaarten aan een automaat geld afgehaald en dat was gefilmd. E. bleef echter alle betrokkenheid ontkennen. Pas in juni vorig jaar, twee dagen voor de reconstructie, bekende hij de moord. Vanuit zijn appartement boven Maasland Shopping was hij in de ochtend van 16 september met de bus naar Eisden-Dorp getrokken. Hij ging er voor de derde keer op gesprek bij Wies Donders die iemand zocht om klusjes op te knappen. E. vroeg de vrouw om een voorschot. Hij had een illegaal statuut en kon zijn huishuur niet meer betalen. De weduwe zou niet op zijn vraag zijn ingegaan, waarop de man haar met een plank te lijf ging. Hikmet zou later zijn verklaringen nog eens aanpassen.

“Wij kunnen ons alvast vinden in de beslissing om de zaak voor het hof van assisen te brengen”, aldus Steve Geerdens, advocaat van Hikmet E. ”De zaak zal dan in al zijn facetten en details kunnen worden bekeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer