Tinne Van der Straeten.
Volledig scherm
Tinne Van der Straeten. © BELGA

Groen en Ecolo: “Niet Electrabel, maar de politiek beslist over kernuitstap”

Groen en Ecolo nemen het niet dat Engie Electrabel zich in volle coronaciris in een brief richt tot premier Wilmès om de kernuitstap uit te stellen. "Het is niet Electrabel dat beslist, wel de politiek.”

47 reacties

  • jan arnouts

    4 jaar geleden
    Sluiten die handel. Men heeft totaal totaal totaal geen besef van wat er in die verouderde reactoren zit. Daar zit voldoende radiotoxiciteit in om West Europa de komende duizenden jaren onbewoonbaar te maken. Beseft men wel wat de impact is? Diegene die hier ijveren voor het langer openhouden van die centrales: bent u bereid om uw huis en eigendommen achter te laten als het hier fout loopt? Als u moet vertrekken dan gaat u uw bakstenen heus hier achter moeten laten en u wordt niet vergoed!
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Anna Pauels, de kerncentrales draaien al 5 jaar ronduit slecht. Na 2025 gaan deze volgens u prima werken? Weet u hoeveel CO2 vrij komt bij de ontginning, transport (vanuit bijvoorbeeld Canada of Kazachstan) en verwerking van Uranium. Er liggen al jaren 10000 lekkende vaten in Dessel te wachten op een opslagruimte. Wie zei in 2012 dat een combinatie van kernenergie en gascentrales ideaal is? Bart De Wever.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Een normaal mens zorgt eerst voor een alternatief voor je iets stopzet, behalve GROEN. Er is nu al electriciteit tekort, madam ! Bovendien die groene bronnen als zonnepanlene kosten een gewone man véél geld en niet iedereen kan een extra groene lening erbij nemen. Bovendien de manier van produceren van zonnepanelen en batterijen is allesbehalve milieuvriendelijk
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Já, de groene projecten zoals zonnepanelen en windmolenparken hebben voor Jan modaal al één ding opgebracht: extra belastingen. Twee soorten zelfs: gewone en verdoken!
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    Wat ook duidelijk gezegd mag worden , is dat Groen en Ecolo , daarin ook niets te zeggen hebben , al is arrogantie zo groot bij die twee partijen , dat zij denken van wel .