© rr

Moet agent die terrorist Berlijn uitschakelde vrezen voor zijn leven?

Anis Amri, de vermoedelijke man achter de aanslag in Berlijn, werd donderdagnacht in Milaan uitgeschakeld door de Italiaanse agent Luca Scatà. De man was amper een jaar in dienst, maar kon met twee schoten Europa’s meest gezochte terrorist uitschakelen. Maar zijn bazen vrezen nu dat IS wraak wil nemen op hem.

jdb

Scatà kreeg daarom van zijn baas alvast het bevel om zijn Facebook-profiel offline te halen. Ook zou de man ondergedoken zijn, omdat hij een mogelijk doelwit is van jihadisten. Dat bericht de nieuwswebsite Daily Mail.

Ook het Facebook-account van zijn gewonde collega, Cristian Movio, is intussen offline gehaald. Andere Italiaanse agenten kregen intussen het bericht dat ook zij mogelijk geviseerd worden door IS-symphatisanten.

Alert en waakzaam

Franco Gabrielli, hoofd van de Italiaanse politie, heeft alvast aan alle Italiaanse veiligheidsdiensten gevraagd om voortdurend waakzaam en alert te zijn, want “vergeldingsacties zijn niet uit te sluiten”.

Intussen is er ook kritiek gekomen op de Italiaanse premier Paolo Gentiloni en binnenlandminister Marco Minniti. Volgens sommigen hadden ze namelijk nooit de namen van de agenten mogen vrijgeven. Al was het alleen al om hen te beschermen tegen wraakacties van extremisten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer