Deze exotische curry van Charlot en Charlotte uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant' is een smaakbom
Soms heb je geen zin in Vlaamse kost en dan komt een exotische curry als geroepen. Charlot en Charlotte gingen voor een smaakbom in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ met gember, chilipeper, koriander, curry, limoen en bruine suiker in de mix. Simpele smaken, maar samen gegarandeerd een foodgasm.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
2 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
4 cm gember, geraspt
1 rode chilipeper, in ringen
bosje koriander
2 à 3 el currypoeder
sap en rasp van 2 limoenen
4 wortelen, in plakjes
4 lente-uitjes, in ringen
150 g prinsessenboontjes, gehalveerd
600 g rumsteak
150 g linzen, gespoeld, uitgelekt
800 ml kokosroom
2 tl bruine suiker
250 g basmati rijst
50 g pecannoten, grof gehakt
boter
zonnebloemolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de sjalotten met de geperste look en de gember in olie glazig. Voeg de chilipeper toe en roerbak 1 minuut. Doe er het currypoeder bij en roerbak nog eens 1 minuut. Schep er de worteltjes en boontjes onder en bak nog 3 minuten verder. Blus met de kokosroom en breng op een zacht vuur aan de kook. Breng op smaak met het limoensap- en rasp, de bruine suiker, peper en zout.
2. Voeg na 5 minuten de linzen toe en laat nog even doorwarmen.
3. Bak de rumsteak in boter met olie 3 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout. Snijd vervolgens in reepjes. Schep de curry in kommen en verdeeler de reepjes rumsteak over. Werk af met de koriander, lente-ui en pecannoten. Geef er de rijst bij.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Spaargids.be
Zo spaar je jaarlijks ruim 1.000 euro uit dankzij één aanpassing in je werkroutine
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Livios
“Let in het bijzonder op voor melganzenvoet”: dit zijn je tuinklussen voor de maand mei