Onderzoek naar dierenbeul die konijnen en cavia’s doodschoot in basisschool

Zes konijnen en drie cavia’s van basisschool De Boomgaard in Wommelgem zijn deze week dood aangetroffen. Het schoolpersoneel vermoedt dat ze om het leven werden gebracht met een vuurwapen, mogelijk een loodjesgeweer. “Ook in onze nieuwe ramen zitten kogelinslagen”, klinkt het. De politie voert een onderzoek en gaat extra patrouilleren.

dvd

Al jaren heeft De Boomgaard dieren rondlopen, zoals konijnen, cavia’s en geiten. De kinderen staan mee in voor de verzorging ervan. Toen woensdag twee collega’s van de school toekwamen, troffen ze drie dode konijnen en een cavia aan.

“Eerst dachten we dat ze misschien waren gedood door een ander dier, of een ziekte of een vergiftiging”, zegt juf Els Heremans van het eerste leerjaar. “Maar vrijdag werden nog eens vier konijnen en twee cavia’s dood teruggevonden. Nog eens twee diertjes zijn vermist. In de ramen, die in feite gloednieuw zijn, zaten gaatjes. Iemand heeft dus, vermoedelijk ’s nachts, op de school geschoten. We denken dat er een loodjesgeweer werd gebruikt.”

© atv

Het schoolpersoneel deed aangifte en de politiezone Minos is een onderzoek gestart. “We vinden het heel onrustwekkend dat iemand zich hier mee bezig houdt en we hopen die persoon te kunnen identificeren”, zegt woordvoerster Jessy Spoelders. “We gaan ook extra patrouilleren in de omgeving.”

Bij De Boomgaard hebben ze geen weet van iemand die het op de school of de dieren gemunt zou kunnen hebben. “Konijnen en cavia’s maken ook geen lawaai, dus in principe heeft niemand er last van”, zegt Els Heremans. “Voor de kinderen is dit natuurlijk verschrikkelijk. Gelukkig zijn onze drie geitjes ongedeerd. Samen met vier konijnen zijn zij uit voorzorg elders ondergebracht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER