© Theo Derkinderen

Bewoners appartementsgebouw geëvacueerd na brand in garage

Het heeft zondagochtend gebrand in de ondergrondse garage van een appartementsgebouw aan de Binnenweg, in het centrum van Heist-op-den-Berg. Een alerte marktkramer zag rook opstijgen uit één van de verluchtingsgaten en sloeg onmiddellijk alarm bij de bewoners.

tdk

De meeste bewoners konden op eigen kracht hun flats verlaten, nog vooraleer de hulpdiensten arriveerden. Het was een marktkramer die alarm sloeg.

Toch heeft de politie nog twee mensen uit hun flat gehaald. Zij lagen nog te slapen en waren niet wakker geworden van het geklop op hun deur. De politie trapte de deur in en haalde de mensen naar buiten.

Op dat ogenblik hing er al heel wat rook in het gebouw. “Maar we wisten onmiddellijk dat de brand in de ondergrondse garage en kelder van het appartementsgebouw woedde”, zegt brandweermajoor Bert Michielsen. “We hebben de brand snel onder controle gekregen. Maar het vuur ging wel een verstikkende, zwarte rook gepaard. We hebben enkele uren moeten verluchten in de garage om alle rook weg te krijgen.”

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Vast staat wel dat er minstens één auto aanzienlijke schade opliep bij de brand. Of de brand ook aan het voertuig ontstaan is, was zondagmiddag nog totaal onduidelijk.

De appartementen liepen geen brandschade op. Er is wel lichte rookschade in het gebouw. Door het vuur is ook de elektriciteitsvoorziening beschadigd. De elektriciteitsmaatschappij is ter plaatse om te bekijken of de schade kan hersteld worden zodat iedereen straks terug naar binnen kan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER