Door de coronacrisis zijn de fysieke lessen aan universiteiten, hogescholen en in het hoger beroepsonderwijs al meer dan een maand opgeschort.
Volledig scherm
Door de coronacrisis zijn de fysieke lessen aan universiteiten, hogescholen en in het hoger beroepsonderwijs al meer dan een maand opgeschort. © Belga

Bijna vier op vijf studenten uit hoger onderwijs maken zich zorgen over studies

Bijna vier op de vijf studenten uit het hoger onderwijs maken zich zorgen over hun studies als gevolg van de heersende coronamaatregelen. Ruim een kwart denkt vanwege de maatregelen zelfs niet te zullen slagen. Dat zegt de Christelijke Mutualiteit (CM) op basis van een rondvraag van Teleblok bij 770 studenten.

3 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    ik snap het niet. Alles wat ze te doen hebben is studeren. Dat is een ernstige job die sommigen nogal lichtzinnig opnemen en zich dan plots "zorgen " maken over hun studies . Ze zouden zich zorgen moeten maken over "zichzelf". Zelfstudie is waardevol en ze kunnen onderling allerlei thema's bespreken.
  • petra vermeersch

    4 jaar geleden
    dit zegt veel over hun studiehouding, als ze nu nog meer uitstellen wil het zeggen dat ze niet gemotiveerd zijn. Mijn zoon is elke dag bezig en wil zo snel mogelijk zijn diploma halen, de goede studenten zullen weer bestraft worden door de 'enige' lees luie studenten. Hou alles bij, volg de digitale lessen en dan kan er toch geen probleem zijn?
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    het eerste half jaar niet naar de les gaan, het tweede half jaar niet kunnen, dat wreekt zich.