Direct naar artikelinhoud
Belgisch voetbal

▶ ‘Zeer kwade’ Jelle Van Damme heeft nog 250.000 euro tekengeld tegoed van failliet Sporting Lokeren

▶ ‘Zeer kwade’ Jelle Van Damme heeft nog 250.000 euro tekengeld tegoed van failliet Sporting Lokeren
Beeld BELGA

Het faillissement van 1B-voetbalclub Sporting Lokeren, dat vandaag werd uitgesproken, laat bij de spelers diepe sporen na, ook financieel. Onder meer bij Jelle Van Damme (36). Die stapte in de zomer van 2019 mee in het project van Lokeren, maar nog geen jaar later blijft hij boos en ontgoocheld achter.

Video wordt geladen...

“Sinds december werden we van het kastje naar de muur gestuurd”, zegt Van Damme in gesprek met Het Laatste Nieuws. “De omstandigheden waarin wij als spelers moesten presteren: dat had ik nog nooit meegemaakt in mijn leven. De zin om te trainen en te spelen gaat weg. Ik kwam hier niet om aan te modderen, en kijk nu...” 

“De Vries en Verhoeven (respectievelijk voorzitter en sportief manager van Lokeren, red.) hadden nooit een businessplan om een club te runnen. Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen. Zo simpel is het. Kwaad? Ik ben heel kwaad. Ik hou me nog rustig en wil geen dingen zeggen die tegen mij gebruikt kunnen worden. Maar dit kunnen we niet zo laten.” 

De gewezen Rode Duivel heeft nog 250.000 euro aan tekengeld tegoed. “Die financiële problemen begonnen al in november. We spreken niet over een paar duizend euro, hé. Eigenlijk is dit voor de fans nog het allerergste. En voor die 400 jeugdspelertjes.” 

Van Damme, die onder meer voor Antwerp, LA Galaxy, Standard, Anderlecht, Ajax, Southampton en Werder Bremen uitkwam, wil graag nog een vervolg breien aan zijn carrière. Maar niet op eender welk niveau. “Ik wil nog doorgaan, maar enkel in 1A”, zegt hij.