Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

De komende nachten regent het vallende sterren. Met deze tips kan je ze het beste spotten

Liefhebbers van vallende sterren kunnen zich de komende nachten in de handen wrijven. Een heldere hemel en weinig maanlicht zullen zorgen voor ideale omstandigheden om het schouwspel van de Lyriden, een meteorenregen, te zien. Het hoogtepunt wordt in de nacht van woensdag op donderdag verwacht volgens de voorspellingen. 

6 reacties

  • Lindsey Cornelis

    4 jaar geleden
    Het starlink5 treintje was prachtig om te zien, straks m’n wekker zetten om dan om 4u klaar te zitten voor de vallende sterren.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    En als je geen volgmontering hebt, kan je uw toestel vanop statief laten filmen, indien het dat kan, of je laat het om de bepaalde tijd bv om de minuut een foto maken met een belichtingstijd van 15 a 20 sec. best met een groothoeklens. Neem een voldoende hoge isowaarde, 800 of meer.
  • Freddy Madou

    4 jaar geleden
    met Gsm in panorama 360 filmen.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Je fotografeert met zeer lange sluitertijden en een dosis geluk. Daar moet je wel een "volgmontering" voor hebben anders worden sterren ook strepen en zie je het verschil niet meer. Ook de moeite: vanavond van 22u04 tot 22u14 het Starlink5 treintje van satellieten op 80° hoog in het zuiden...
  • Luc Bruneel

    4 jaar geleden
    Hoe fotografeer je vallende sterren