REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Greta Thunberg vindt klimaatactie ook tijdens coronacrisis nodig

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft vandaag gezegd dat activisten door de huidige coronapandemie noodgedwongen op een andere manier moeten protesteren tegen de klimaatopwarming, maar dat het probleem zeker niet verdwenen is.

21 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Marc Steyaert,dat u de natuur de rug toegekeerd heeft,is uw zaak,maar weet wel dat net door de roofbouw op onze planeet in naam van oneindige groei ervoor gezorgd heeft dat er steeds meer ziekten uitbreken wereldwijd.Dus die 'andere prioriteiten' hebbenwel degelijk met de bovengenoemde oorzaken te maken..of gooi ik ook bij u parels voor de zwijnen?
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Inderdaad Thomas Vermeiren, gisteren in 'Op1' op nederlandse zender hebben ze dat ook gemeld. De reboost van de economie na een crisis (bankcrisis, virus, enz.) doet de vervuiling pijlsnel omhoog gaan, zelfs met een constante hoger dan voor de crisis. Maar in nederland zijn ze daar over aan he brainstormen. Hier vindt men dat geen probleem omdat we de quota toch niet halen en wordt er dus niet over nagedacht.
  • Marc Steyaert

    4 jaar geleden
    Het is nu bewezen, di lez hebben geen effect op luchtkwaliteit, sinds corona maatregelen, dus Greta anuna, het mag hier en nu stoppen, er zijn nu andere prioriteiten. Marc Steyaert
  • Erwin Schauvliege

    4 jaar geleden
    Kunnen we nu aub eens ernstig blijven ? Kan de pers in deze wrede tijden nu eens absoluut prioriteit geven aan de noden van miljoenen mensen ipv tijd te maken voor een puberverhaaltje van een Zweeds meisje dat terug aandacht vraagt ? Dit is echt lachen met de vele slachtoffers en met de opofferingen van de vele zorgverstrekkers. Een klein beetje ernst aub, een beetje respect, in dit geval vooral van de media.
  • Etienne Derycker

    4 jaar geleden
    Daar lig ik nu waarlijk niet wakker van. Wat telt voor mij is dat mijn gezin deze pandemie overleeft alsook alle mensen die mij genegen zijn, al de rest kan mij niet veel schelen, roep maar God aan, hij zal er ook niet veel van terecht brengen. Ik betwijfel ook of we veerkrachtig genoeg zullen zijn na jullie protest en stakingen.