Deze exotischere en lichtere caesarsalade doet dromen van vakantie
Zin in een deftige maaltijdsalade, maar geen zin in nóg eens een caesarsalade? Probeer deze lichtere en frissere variant: de kip blijft, maar de couscous, kokos, limoen en munt geven het een exotisch tintje.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 kipfilets
70 g gemengde salade
1 wortel
1 komkommer
handvol koriander
handvul munt, fijngehakt
1 chilipeper, fijngesneden
1 l kippenbouillon (2 blokjes kippenbouillon + 1 l heet water)
200 g couscous
70 g pindanoten, grof gehakt
150 ml kokosroom
4 el limoensap
2 tl bruine suiker
olijfolie
Zo maak je het :
1. Pocheer de kipfilets in de hete kippenbouillon gaar. Snij het vlees daarna in plakjes. Schil de wortel en snij met een dunschiller in lange dunne linten.
Doe hetzelfde met de komkommer, tot aan de zaadlijsten. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.
2. Roer de couscous los met een vork, druppel er wat oliijfolie over en breng op smaak met 2 el limoensap en de munt. Meng voor de dressing de kokosroom met de chilipeper, het resterende limoensap en de bruine suiker.
3. Verdeel de sla over borden en schep er de couscous op. Verdeel er de wortel- en komkommerlinten en de plakjes kip over. Giet de dressing over de salade en werk af met de koriander en pindanoten
Nog zin in een dessertje? Probeer dan deze heerlijke pannenkoeken met banaan.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Gouden Giro2
Frederik Davids, de winnaar van vorig jaar, geeft tips om te scoren in de Gouden Giro: “Transfers zo lang mogelijk uitstellen”
Frederik Davids uit het Vlaams-Brabantse Wommersom won vorig jaar de Gouden Giro. De 38-jarige wielerfanaat hoopt ook dit jaar hoge toppen te scheren. “Ik heb al verschillende ploegjes ingeschreven”, klinkt het. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike