Modern kerstverhaal: Gezin krijgt met Kerstmis tijdelijk onderdak in begijnhof

© vkks

Het lijkt wel een kerstverhaal. Een gezin op de dool dat uiteindelijk aankomt in de ‘herberg’ en er tijdelijk onderdak krijgt. Een duo dat nota bene al Sicilië verliet in de hoop op een betere toekomst in ons land.

Kris Vanhee

De gelijkenissen met het kerstverhaal zijn er. Giorgio Gaeta, zijn vrouw Fiorella Claudia Gangi en de kleine S.G. vertrokken uit Sicilië voor een beter leven. Ze belandden eerst in Geraardsbergen, daarna in Kortrijk. Giorgio, boekhouder van opleiding, vond hier werk in een Italiaans restaurant. Fiorella houdt zich voorlopig met de kleine meid bezig. “Op 16 december veranderde ons leven plots. We moesten ons appartement verlaten omdat het pand dreigde te scheuren.”

Het gevolg was dat iedereen onmiddellijk uit het pand in de Sint-Jorisstraat moest. Voor het gezin Gaeta betekende dat een verblijf in hotel Ibis. Aan de vooravond van Kerstmis overhandigde OCMW-voorzitter Philippe De Coene (SP.A) de sleutels van een woning in het begijnhof. Het gezin kan er zolang terecht als het moet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen