Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

De Croo geeft toe dat persconferentie onvoldoende was: “We zullen ervoor zorgen dat ze volgende keer beter is”

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) geeft in VTM NIEUWS toe dat de persconferentie niet goed was. “We zullen ervoor zorgen dat die volgende keer beter is”, aldus De Croo.

  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    44

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent
  2. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM
    40

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.