De Waalse minister van Volksgezondheid, Christie Morreale (PS).
Volledig scherm
De Waalse minister van Volksgezondheid, Christie Morreale (PS). © BELGA

Waalse PS-minister: “België is een gecompliceerd land om pandemie aan te pakken”

PolitiekDe Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) vindt België “een gecompliceerd land” om een pandemie onder controle te krijgen. “Allerlei zaken, zoals de tests, hangen af van andere niveaus. Er moet dus gecoördineerd worden. De uren die nodig zijn om procedures in te voeren, hebben tot overlijdens geleid. Daarvan ben ik me bewust.”

114 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Het zijn de graaiers van politiekers langs bij de zijden van de taalgrens , die voor hun goed betaald postje vechten en zoveel mogelijk willen verdienen op kosten van de bevolking . Dat maakt het zakdoek landje België zo complex . De politiekers maken het complex, en niet de bevolking .Mevrouw .
  • Marc Strobbe

    4 jaar geleden
    schaf de deelstaten af, nog een grotere besparing
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Schaf gewoon de federale regering af.Geef alle bevoegdheden aan de deelstaten. Een enorme besparing.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Men moet niet splitsen ,maar juist terg één land worden Dat is een realiteit en het verschil tussen noord en zuid is puur op politieke basis gevormd zonder de bevolking te raadplegen in een referendum,waar een twee derde meerderheid beslissend is .50% +1 stem laat de politiek teveel vrijheid om de mensen te beinvloeden (zie de Brexit)
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Zolang ze enkel maar hun riant loon moeten opstrijken is de complexiteit van dit land geen probleem,,, als het erop aankomt om echt iets zinvols te betekenen in crisistijd volgt de incompetentie en wordt er veeeeel gepraat maar weinig gezegd en bereikt.