De bevindingen van de Duitse onderzoekers zijn Nog niet gecontroleerd door onafhankelijke experts.
Volledig scherm
De bevindingen van de Duitse onderzoekers zijn Nog niet gecontroleerd door onafhankelijke experts. © Shutterstock

Kinderen met coronavirus net zo besmettelijk als volwassenen, volgens Duits onderzoek

Kinderen die besmet zijn met het coronavirus zijn vermoedelijk net zo besmettelijk als volwassenen. Dat blijkt uit een Duits onderzoek. De wetenschappers stellen zich daarom vragen bij een ongecontroleerde opening van scholen.

5 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Onze staatsvirologen weten alles beter. Katten kunnen niet besmet worden. Het virus verspreidt zich niet door de lucht. Mondmaskers zijn dus nutteloos. En kinderen hebben een speciale versie van het virus waar ze volwassenen niet mee kunnen besmetten.
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Blijkbaar weten "de specialisten " net zoveel als Jan met de pet . Spreek met 10 specialisten en ze hebben alle 10 een andere mening en hun testen en experimenten hebben allemaal een andere uitslag
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Die kinderen gaan thuis mensen besmetten. Waarom moeten perse die scholen en opvang terug open? Nog liever kans om corona te kunnen krijgen dan 2 maanden alles dicht te houden.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Oei dat wisten we ook al meer dan 1 maand lekker achter de feiten aan lopen!Het word een leuke grote vakantie in lock down.En wat gaan ze dan zeggen we kunnen niet in de toekomst kijken anders haden we gewacht met de scholen!Voor alles een uitleg ondertussen rustig hun goesting doen!
  • mike dierickx

    4 jaar geleden
    Iedereen met een beetje gezond verstand weet dit toch al langer dan vandaag. Ze zijn misschien minder vatbaar voor infectie, maar ze verspreiden het net zo gemakkelijk als een volwassene . ik houd mijn hart al vast voor het moment dat de scholen terug open gaan, het zal het startschot zijn voor een tweede golf .
  1. Neuroloog werpt licht op nieuwe studie over dementie: “Zo blijf je alle delen van je hersenen stimuleren”
    PREMIUM

    Neuroloog werpt licht op nieuwe studie over dementie: “Zo blijf je alle delen van je hersenen stimuleren”

    Volgens een nieuwe studie is het mogelijk om het risico op dementie op latere leeftijd te voorspellen op basis van veranderingen in het brein in de decennia voordien. “Want tussen je 40ste en 65ste vinden er meer ontwikkelingen plaats in de hersenen dan eerst gedacht”, stellen wetenschappers. Neuroloog Tim Van Langenhove (UZ Gent) werpt zijn licht op het onderzoek én vertelt wat je zelf kan doen om het risico op dementie te verminderen.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”