Een begraafplaats in Manaus (28/04/2020)
Volledig scherm
Een begraafplaats in Manaus (28/04/2020) © Photo News

Braziliaanse burgemeester vraagt hulp Greta Thunberg

Een burgemeester uit het hart van het Amazonegebied heeft de hulp ingeroepen van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg bij de bestrijding van het coronavirus. Zijn stad, Manaus, is zwaar getroffen door de pandemie. "We hebben hulp nodig. We moeten de levens van de beschermers van het bos redden. We worden geconfronteerd met een ramp", zei Arthur Virgilio Neto in een videoboodschap op Twitter.

5 reacties

  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Ik denk niet dat die burgemeester dat weet, dat Greta enkel kan betogen en protesteren tegen het milieu, verder van de rest denk ik niet dat ze jullie kan helpen tegen Corona
  • Andy Staelens

    4 jaar geleden
    Zuivere paniekreactie van die burgemeester. Niet meer weten van welk hout pijlen te maken noem ik dat. Net zoals bij zoveel politici die totaal nutteloos zijn als het er op aankomt. Ondertussen wel goed de zakken vullen natuurlijk. Straks vraagt NVA de hulp van Anuna, die zijn ook totaal nutteloos.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Wat een zwakkeling is me dat ? Man toch. Tenzij Thunberg tot nu toe ongekende medische eigenschappen of gaven heeft om Covid19 te verslaan. Als ze dat kan - en dan liefst heel snel - moet ze onmiddellijk heilig verklaard worden. En mag ze direct verhuizen naar die parochie in het Amazonegebied.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een gekregen prijs van 90.000 euro weg schenken voor het goede doel, als 17 jarige. Daar kunnen veel van haar criticasters nog een puntje aan zuigen.
  • Bart De Graeve

    4 jaar geleden
    Ja, dat kind zal wel even vertellen wat er moet gebeuren. Wel een beetje weinig in het nieuws geweest door die corona crisis, daar moet wat aan gedaan worden hè.