Dieven steken auto’s in brand na ramkraak Bang&Olufsen: “Net nog expertise laten doen en superveilig bevonden”

Drie of vier onbekenden hebben dinsdagochtend rond 4.30 uur ingebroken bij elektronicawinkel Bang&Olufsen in de Essenhoutstraat in Kapellen.

De daders hebben twee toegangspoorten geramd en konden veel elektronica inladen. Vermoedelijk waren ze met drie wagens, waarvan ze twee in brand hebben gestoken. Met een derde wagen zijn ze vertrokken. De dieven gingen aan de haal met 60.000 euro aan apparatuur.

“De schade aan de zaak zelf moet nog berekend worden, maar ik vrees dat dat nog meer zal zijn”, zegt de zaakvoerder aan atv. Bij het wegrijden lieten de daders bovendien nog een muziekbox vallen ter waarde van 2.000 euro. “We hadden nochtans net nog een expertise laten uitvoeren aan de zaak en we werden superveilig bevonden”, zegt de zaakvoerder nog.

Het Antwerpse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend. De federale politie gaat na of er een verband is met een ramkraak op een filiaal van dezelfde keten, enkele weken geleden in Maria-ter-Heide (Brasschaat).

Volgens de lokale politie zijn er aanwijzingen dat het mogelijk om dezelfde daders gaat. Net als in Brasschaat reden de daders met een auto de zaak binnen en staken ze ook nu hun voertuigen na afloop in brand, allicht om sporen uit te wissen. De wrakken werden achtergelaten op de parking van de winkel, terwijl de wagen die in Brasschaat gebruikt werd nabij de Nederlandse grens gedumpt werd.

© GvA

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER