Ratten plagen buurt in Muizen

Mechelen heeft haar stedelijke rattenvanger ingezet om komaf te maken met een rattenplaag in de buurt van de Watertorenstraat in Muizen. Het probleem is nog niet opgelost.

svh

Buurtbewoners wijzen naar recente ontwikkelingen in de buurt als oorzaak van het probleem: de sloop van een oude fabriek, het kappen van een bosje en de aanleg van de Luizenbergstraat. “De dieren gingen op zoek naar een andere plek”, klinkt het. Gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) werd aangesproken en meldde het probleem bij de stad.

Zowel bij de dienst milieu en landbouw, bij de lokale politie als bij de uitvoeringsdiensten was het probleem niet gekend. Een rattenvanger legde op drie plaatsen vergif. “Ik heb sindsdien geen ratten meer gezien”, zegt buurtbewoner Walter Hendrickx, die zelf ook zijn voorzorgen nam.

In de buurt van Tony Vandevelde is de situatie allerminst onder controle. “Die plaag is hier een enorm probleem aan het worden. Er zijn nog steeds heel veel ratten aanwezig. Ze zitten in het kippenhok en komen zelfs over ons terras gelopen en tot aan de achterdeur”, vertelt hij. In twee dagen tijd heeft hij met vallen drie gevangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER