Caroline Vrijens.
Volledig scherm
Caroline Vrijens. © BELGA

Kinderrechtencommissaris mist perspectief in aanpak van coronacrisis: “Kinderen moeten buiten kunnen spelen”

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens mist het kinderperspectief. Jongeren blijven in de wirwar van beslissingen al te vaak in de kou staan. Vrijens vraagt de Vlaamse ministers in een advies extra in te zetten op garanties voor kinderrechten. Bij het uittekenen van maatregelen moeten naast economen of onderwijsspecialisten ook actoren met kennis van kinderrechten en van de leefwereld van jongeren betrokken worden. “Kinderen moeten in veilige omstandigheden buiten kunnen spelen”, klinkt het.

7 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    kinderen groot brengen is véél weggeven is van jezelf : materieel gepamper is onbelangrijk maar tijd, energie en begrip voor kinderen is in alle omstandigheden een noodzaak. Wie dat niet kan of wil geven of liever carrière maakt, moet geen kinderen op de wereld zetten. In rijke gezinnen zitten er ook veel sukkelaars.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Het woord "kwetsbare"kinderen is blijkbaar een mode woord geworden.
  • Peter van Nieuwpoort

    4 jaar geleden
    Goed bezig "kinderrechtencommisaris" ! Lees je eigen woorden nog eens na. "Kinderen moeten buiten kunnen spelen." De meeste zaten voor de corona al binnen achter de pc, smartphone of gameconsole. Die weten niet eens wat buiten spelen is. Echt, waar halen ze elke keer weer van die "specialisten" vandaan? En gelijk al weer bedelen om nog meer geld.
  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Wat sommigen toch doen om ook maar eens in het nieuws te komen. Ouders zijn wel volwassen genoeg om te weten wat ze moeten doen. Laat die betweterigheid en dat maternalisme maar achterwege aub. Al dat commissarisgedoe langs alle kanten kost ons veel te veel,geld voor hetgeen het is. In de zorg heeft men nog veel hulp nodig...
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    De kinderen kunnen buiten spelen. Dat dit zonder contact moet is niemands schuld. Die zich misdragen moeten gestraft worden in ieders belang. Alle kinderen moeten gelijke rechten krijgen maar kinderen met meer mogelijkheden mogen niet afgeremd worden door kinderen met minder mogelijkheden of door dezen die pertinent weigeren hun mogelijkheden te gebruiken. Beter bedeelde kinderen hebben ook het recht zich mogen ontplooien tot het maximum van hun kunnen, zonder rem door anderen.