De werken aan het fietspad in de Wetstraat startten vannacht.
Volledig scherm
De werken aan het fietspad in de Wetstraat startten vannacht. © BELGA

Francken nadat Brussel rijstrook Wetstraat schrapt voor fietspad: “Kloof met Vlaanderen wordt alsmaar groter, vroeg of laat leidt dit tot een breuk”

In de Brusselse Wetstraat zijn afgelopen nacht de werken begonnen waarbij een van de vier rijstroken wordt geschrapt voor een breed fietspad. In heel het Brussels Gewest wil minister Elke Van den Brandt (Groen) 40 kilometer aan nieuwe fietspaden aanleggen. Op die manier wil de regering het fietsen promoten en het openbaar vervoer tijdens de afbouw van de lockdownmaatregelen ontlasten. N-VA-Kamerlid Theo Francken ziet het met lede ogen aan, zo blijkt op Twitter.

145 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Met de fiets en openbaar vervoer is elke plek in Brussel vlot bereikbaar en ik kan het weten want ik heb er al 20 jaar gestudeerd en gewerkt. Weg met de auto's, nu nog een lez
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Dankzij groen ecolo wordt Brussel voor de Brusselaars stilaan terug een leefbare stad.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Conservatieve Theo gepakt in snelheid door progressief Brussel..de conservatieve reacties van sommigen spreken boekdelen nu de bewijzen in coronatijd verpetterd zijn dat de fiets in steden goed kan werken.
  • Paul De Groote

    4 jaar geleden
    Dat de Vlaamse Regering en ministeries en Parlement zich eens terug trekt uit Brussel en zich vestigt in Vlaanderen ,zou zowel voor Brussel en de pendelaars een grote verbetering zijn.
  • rose marie dewallef

    4 jaar geleden
    Als het een dag regent in Wallonië en de zon schijnt in Vlaanderen. Dan roept Francken: splitsen !