Een lama - niet het dier op deze foto - kan ons mogelijks helpen om het coronavirus te overwinnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lama - niet het dier op deze foto - kan ons mogelijks helpen om het coronavirus te overwinnen. © ShutterStock

Belgische lama zou wel eens geheime wapen tegen coronavirus in zich kunnen dragen

Ze heet Winter, staat in een wei op een geheime locatie in ons land en ze kan misschien wel dé sleutel worden waarmee we het nieuwe coronavirus klein krijgen. Onderzoekers van de Gentse universiteit hebben samen met collega’s uit de Verenigde Staten en Duitsland ontdekt dat een antilichaam van lama’s een besmetting met het nieuwe coronavirus zou kunnen voorkomen. En wie al symptomen heeft, zou behoed kunnen worden voor complicaties.

11 reacties

  • Luc De Baets

    4 jaar geleden
    Mooi beestje, die Winter.
  • Juliette Nijs

    4 jaar geleden
    iedere dag zijn ze er bijna... Hebben ze bijna een oplossing, Het gaat sneller zijn dan verwacht... bla bla. Stop met dat gezever aub. Gisteren heeft iemand uit het ziekenhuis zich duidelijk versproken in Topdokters. Dat het nog zeker tot 2024 zal zijn dat er in ziekenhuizen de grootste capaciteit gaat moeten gehouden worden voor Corona. Da zegt voldoende. Stop met iedereen een lap voor de ogen te houden als er geen oplossing is! Wees eerlijk en duidelijk, Sprookjes daar heeft niemand wat aan!
  • Mieke Beirinckx

    4 jaar geleden
    Ik wil graag even melden dat ik blij ben dat er niet-aflatend naar oplossingen gezocht wordt! Wat ik hierónder lees, zijn effectief alleen maar woorden en geen daden, zoveel is zeker...
  • René Van Damme

    4 jaar geleden
    Daar gaan we weer. De zoveelste remedie in de rij. Wordt men dat niet stilletjes aan beu ...
  • Bonnie Valgaeren

    4 jaar geleden
    Johan Vanhoutteghem, Volgens mij werkt praten wel degelijk, want je inspireert er anderen mee en deelt ideeën, waardoor iedereen sneller vooruit gaat in de ontwikkeling van een oplossing. Het alternatief is dat iedereen alles maar zelf moet uitzoeken. Ik vind net dat er binnen de wetenschap veel te weinig onderling gecommuniceerd wordt, omdat het een wedstrijdje wordt om de eerste te zijn en niemand de kennis wil delen voor de publicatie of het patent verzekerd zijn.