Het begrotingstekort in ons land zal dit jaar helemaal ontsporen. Volgens de Europese Commissie zou dat tekort dit jaar uitkomen op 8,9 procent.
Volledig scherm
Het begrotingstekort in ons land zal dit jaar helemaal ontsporen. Volgens de Europese Commissie zou dat tekort dit jaar uitkomen op 8,9 procent. © EPA

Belgische economie krimpt met 7,2 procent, werkloosheidsgraad stijgt van 5,4 naar 7 procent

De Europese Commissie verwacht dat de Belgische economie dit jaar met 7,2 procent zal krimpen. Dat zegt ze in haar economische lentevooruitzichten. De werkloosheidsgraad gaat de hoogte in en het begrotingstekort zou uitkomen op maar liefst 8,9 procent.

20 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Normaliter zouden de werknemers op gewone werkloosheid moeten vallen, de regering is weer veel te mild. Niet alleen krijgen de thuisblijvers hogere uitkeringen maar de periode wordt ook nog eens gelijkgesteld voor het vakantiegeld. Voor gewone werklozen en leefloners is er niets
  • Maria Scheuts

    4 jaar geleden
    Hoeveel in Vlaanderen, Wallonië en Brussel? Graag onderscheid, aub.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    De regering moet juist daarom volop investeren in grote infrastructuur werken en dergelijke. Geeft werk aan velen die op hun beurt de economie weer doen draaien. Destijds heeft men toch ook leningen voor de autowegen uitgeschreven, waarom zou dat nu ook niet kunnen? Er staat trouwens meer dan genoeg geld geparkeerd op de spaarboekjes dat nu helaas voor niets dient, noch voor de economie noch voor de spaarder.
  • Harmen van den Heuvel

    4 jaar geleden
    Nederland en België beide doorvoer landen beiden met veel basis producten. De grootste zeehavens van Europa . De meeste import en export van Europa komt langs deze wegen. . Maar misschien als het allemaal het ergste lijkt . Krijg je misschien mer geld van Europa. Tenslotte moeten al die ministers toch ook betaald worden. Alleen al 9 op gezondheid. De andere landen hebben er maar één op gezondheid zitten. Misschien met een secretaris erbij.
  • rudi Dido

    4 jaar geleden
    een hele leven al gewerkt en nu een maandje technisch werkloos aan 980€ mooi is dat , waar is die 70 % dat ze ons beloofde ?