Is het pizza? Is het brood? Het is zuiders ontbijtbrood met spek, ei en kerstomaatjes
Bak je weleens je eigen brood? Dan is dit een leuke nieuwe manier om ontbijt op tafel te brengen. Rol het deeg uit en bedek het met ei, spek, kerstomaatjes, kaas en basilicum voor een lekker zuiderse variant die aan pizza doet denken.
Wat heb je nodig (voor 1 brood)
1 volkorenbrood broodbakmix
bloem
250 g kerstomaten
2 lente-ui, in ringen
1 chilipeper, fijngesneden
handvol basilicumblaadjes
8 sneetjes ontbijtspek
100 g geraspte emmenthaler
4 eieren
peper
olijfolie
Zo maak je het
1. Bereid de broodbakmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Kneed de chilipeper en de lente-uitjes onder het deeg. Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestoven werkblad tot een vierkant van ongeveer 25 X 25 cm.
Bekleed een vierkanten bakvorm met bakpapier en leg er het deeg in. Duw het deeg goed in de vorm, bedruppel met olijfolie en zet 12 minuten in de oven.
3. Haal het brood uit de oven en breek de eieren over het deeg. Verdeel er het spek en kerstomaatjes over. Werk af met de kaas en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Werk net voor het serveren af met peper en de basilicumblaadjes.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
“
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Spaargids.be
Zo spaar je jaarlijks ruim 1.000 euro uit dankzij één aanpassing in je werkroutine
Telkens dezelfde broodjeszaak of saladebar dichtbij je werk opzoeken is handig, maar het kost wel wat. Hoeveel geld kun jij besparen door je eigen boterhammen mee te nemen? En hoe spaar of investeer je die extra centen slim? Spaargids.be gaat het na. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties