Minister Hugo de Jonge
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge © ANP

Nederlands kabinet: “Grote evenementen moeten wachten op coronavaccin”

Pas als er een vaccin tegen het coronavirus is, kunnen grote evenementen in Nederland opnieuw plaatsvinden. Tot die tijd is het gevaar te groot dat het virus daardoor weer opleeft, denkt het Nederlandse kabinet. Veel van de strenge maatregelen tegen het coronavirus in Nederland zijn of worden de komende tijd versoepeld. Zo gaan de scholen, horeca, sportverenigingen en culturele instellingen weer open. Maar tot grote festivals en andere "massale evenementen met een landelijke uitstraling" komt het voorlopig niet, schrijft 'coronaminister' Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

0 reacties

  1. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  2. Duitse politicus moet geopereerd worden na gewelddadige aanval tijdens verkiezingscampagne: “Een bedreiging voor de democratie”
    1

    Duitse politicus moet geopereerd worden na gewelddadi­ge aanval tijdens verkie­zings­cam­pag­ne: “Een bedreiging voor de democratie”

    Matthias Ecke, een Europese parlementslid uit Duitsland, werd aangevallen terwijl hij verkiezingsposters aan het ophangen was in Dresden. Vier onbekende personen vielen de 41-jarige politicus aan waardoor hij ernstige verwondingen opliep. De politie bevestigde het incident. De Duitse bondskanselier waarschuwt dat het incident “een bedreiging is voor de democratie”.