Politie op zoek naar gewelddadige inbrekers: “Met kniptang in oor en vingers van bewoners geknipt”

De politie is op zoek naar inbrekers die vorige maand een bejaard koppel hebben overvallen in Vosselaar. Ze gingen daarbij bijzonder gewelddadig te werk. De politie heeft deze week een opsporingsbericht verspreid.

LBo

De inbrekers vielen binnen in de woning van het koppel in de Bevrijdingslaan in de nacht van 20 op 21 november. Rond half 3 ’s nachts drongen twee nog onbekende mannen het huis binnen via de achterdeur.

Het koppel lag toen te slapen. De inbrekers overmeesterden daarna de twee en gingen erg brutaal te werk. Zo bedreigden ze het koppel met een vuurwapen en knipten ze met een kniptang in het oor van de man. De mannen knipten met diezelfde kniptang ook in de vingers van de vrouw. Het koppel werd gekneveld achtergelaten.

Getuigen?

De politie is nu op zoek naar getuigen die de twee inbrekers hebben zien vluchten. “Ze gingen ervandoor met de Mercedes van de slachtoffers, maar lieten de wagen 300 meter verder alweer achter”, klinkt het bij de politie. “Vermoedelijk zijn ze daar overgestapt in een vluchtwagen.”

“Inbreker mankte met zijn been”

Eén van de daders is een struise man, ongeveer 1,80 meter lang. “Hij mankte met zijn linkerbeen. Dat moet zeker opvallen door mensen in zijn naaste omgeving. De tweede dader is iets kleiner. Het is een tengere, sportief gebouwde man.” Ze waren volgens de politie beide in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen. Ze spraken Duits en Engels. “Wie de daders denkt te herkennen, mag zeker contact opnemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt, willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via opsporingen@police.belgium.eu.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer