Bij BMW in Brussel zal de verkoper achter glas plaatsnemen en vandaar alle details met de klanten bespreken.
Volledig scherm
Bij BMW in Brussel zal de verkoper achter glas plaatsnemen en vandaar alle details met de klanten bespreken. © BELGA

"Autosector zal dit jaar 20 procent verlies lijden door coronamaatregelen”

"Twintig à 22 procent verlies.” Zo schat sectorfederatie Traxio de negatieve impact in van de coronamaatregelen op de autosector voor 2020. Na het weekend gaan naast de winkels ook alle garages en showrooms wel opnieuw open.

9 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Dat zal zeker niet aan mij liggen. Ik heb voor de corona getankt, en toen ik gisteren mijn wagen starte was deze nog volgetankt. een tankbeurt in 9 weken. Ge ziet het ligt niet aan mij, ik was gedurende die periode heel zuinig met mijn geld. Waarom hebben zij dit niet gedaan. of rekenen wij verliezen ook al omdat wij niets verkocht hebben. Dat zijn geen verliezen, dat is een nul operatie. Niets maken niets krijgen. Wel veel gespaard, niets te kopen ook.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Welke afstraffing, Alfons Labie? Integendeel, elektrische auto's zijn nu al 60 tot 150 euro per maand goedkoper dan andere auto's, en dat voordeel zal tegen 2025 nog groter zijn.
  • Marcus Vertongen

    4 jaar geleden
    Voor het milieu moet je de auto niet laten staan. Want tijdens de lockdown is luchtkwaliteit er amper op vooruit gegaan.
  • johan vandeweghe

    4 jaar geleden
    Da is het minste !!
  • Walter Decock

    4 jaar geleden
    Iemand die een auto wil kopen heeft nu alleen zijn aankoop uitgesteld. De jaaromzet zal pas duidelijkheid verschaffen. Graag geen paniek op voorhand.