Beeld ter illustratie. Het Siciliaanse kustdorp Scopello. Sicilië en verschillende andere delen van Zuid-Italië zijn niet zwaar getroffen door de uitbraak van het virus, en willen dat het toerisme weer opgang gebracht wordt.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het Siciliaanse kustdorp Scopello. Sicilië en verschillende andere delen van Zuid-Italië zijn niet zwaar getroffen door de uitbraak van het virus, en willen dat het toerisme weer opgang gebracht wordt. © Schutterstock

Italiaanse premier: “We gaan deze zomer niet doorbrengen op ons balkon”

De Italianen mogen deze zomer hun vakantie elders dan thuis doorbrengen. Dat heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte zondag aangekondigd. Of buitenlandse toeristen komende zomer naar het land mogen reizen, kon Conte niet bevestigen.

4 reacties

  • Wim Dobbelaere

    4 jaar geleden
    Absoluut nodig. We hebben veel vrienden in Puglia en bouwen er aan onze eigen toekomst . Hoe er in Noord-Europa stromingen ontstaan om nu een Noord-Zuid wig te drijven ipv Europees verder te bouwen is zeer ergerlijk, ook in Vlaanderen NB. Wij moeten het zuiden steunen om te vermijden dat het terugvalt naar vroegere duistere praktijken, want ze komen al van heel ver. Ze werken er ook hard voor hun prachtige land, voor hun warme families, voor de bakermat van onze cultuur.
  • Luc De Wolf

    4 jaar geleden
    Ze verdienen het en vanaf het ogenblik dat buitenlanders welkom zijn ga ik ook. Turkije ziet me echter nooit
  • Li Imbrechts

    4 jaar geleden
    Ze hebben hard genoeg gewerkt aan hun lockdown, zonder hulp van de andere Europese landen. Tijd dat ook zij genieten zonder drukte van andere Landen.
  • franky van damme

    4 jaar geleden
    Ze hebben er precies nog niet genoeg van gehad.