AFP
Volledig scherm
© AFP

Betekent corona het einde van regeerperiode Queen Elizabeth?

RoyaltyQueen Elizabeth blijft voor onbepaalde tijd nog in zelfquarantaine in haar kasteel in Windsor. Volgens The Daily Mail is het de eerste keer dat de Queen zo’n lange tijd haar openbare taken neerlegt in de 68 jaar die ze nu op de troon zit. Meer nog: volgens sommigen zal ze niet terugkeren. Met 94 jaar op de teller behoort Elizabeth tot de risicogroep, en dat roept nu vragen op voor haar taken als vorstin. Zolang het virus niet bedwongen kan worden, zullen openbare verschijningen onwaarschijnlijk zijn. Hebben we het laatste gezien van de Queen?

5 reacties

  • Steven Vanneberg

    4 jaar geleden
    Een vorst is een baken en een symbool van een land. Een president is een partijpolitieke gepensioneerde in sommige landen, in andere een president met macht en dan weten we dat dit even duur is. En de kost? In voormalige monarchieën werden Koninklijke Paleizen, Presidentiële Paleizen. Serieuze besparing :-) + kosten verkiezing + kost van oud presidenten en de huidige. I rest my case.
  • Patrick Nys

    4 jaar geleden
    Weg ermee met alle vorstenhuizen,ze kosten allemaal een hoop geld voor niets. En wie betaald dat juist de burger. Dus weg ermee ze brengen alleen maar onnodig onkosten mee en brengen niets op...wat zei Van Rossem weer Viva la Republic
  • luc holvoet

    4 jaar geleden
    Peter van Nieuwpoort, ook al eens gedacht hoeveel onze ministers kosten? En ze brengen ons ook niets bij. Volledig nutteloos ook.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Zolang er geen vaccin is zal Charles, die ook risico patiënt is gezien zijn leeftijd, niets meer kunnen doen dan the Queen. De prins zou beter de eer aan zichzelf houden en de troon aan zijn zoon William laten. weinig of geen mensen zullen blij zijn om de vrouw die Diana van de troon stootte als nepkoningin, zelfs als ze de officiële titel niet zou hebben, te zien functioneren. William en Kate zijn prima!
  • Peter van Nieuwpoort

    4 jaar geleden
    Goed idee en aangezien géén enkele "royal" ook maar iets zinnigs bijdraagt aan welke moderne maatschappij dan ook, zou ik zeggen:" Alle vorstenhuizen afschaffen"! Gelijk hun meer dan 7 miljard euro (en de rest) verdelen onder de burgers die zich letterlijk blauw heeben betaald!