Paul Magnette (PS) zei zondag op RTL dat hij geen contact meer had met Bart De Wever (N-VA) sinds het fameuze weekend van de noodregering.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette (PS) zei zondag op RTL dat hij geen contact meer had met Bart De Wever (N-VA) sinds het fameuze weekend van de noodregering. © Photonews

Waarom er weer over nieuwe verkiezingen wordt gesproken

De onderhandelingen over een volwaardige regering zijn nog niet eens begonnen en het spook van nieuwe verkiezingen waart alweer door de Wetstraat. Ondenkbaar? Neen. Maar weinig politici vinden het wenselijk. “Als Vlaanderen en Wallonië elkaar in zo’n ongeziene crisis niet kunnen vinden, dan betekent dat niet alleen het failliet van de politiek, maar ook van het land.” 

66 reacties

  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    N-VA heeft een monumentale stommiteit gedaan met in november 2018 uit de regering te stappen. Ze gaan de weg op van de 3 traditionele partijen. Verkiezingen nu gaan enkel voor de extreme partijen winst opleveren.
  • Roger Geens

    4 jaar geleden
    Ja , drie wereldhavens ,maar als niemand nog koopt wat uit China ,India ,of straks ook nog uit Vietnam komt ,dan komen er niet veel schepen meer in de wereldhavens . Business zal in de toekomst anders beleefd worden . En ja ,nieuwe verkiezingen zijn vereist want die van een jaar geleden voldoen niet aan de huidige normen .
  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Het enige doel van nva is land naar de knoppen helpen . Weverke en co doen daarvoor heel hard hun best , maar de overgrote meerderheid zal dat niet laten gebeuren en Weverke zal tevreden moeten zijn met zijn job als burgemeester en hopelijk gaat hij daar eens wat meer tijd aan besteden want dat is nodig .
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Verkiezingen is en blijft een klucht . Het blijft gewoon zand in de ogen van de bevolking strooien om de politiek nadien toch hun zin te laten doen . Het zijn steeds de zelfde corrupte partijen en hun vriendjes, zonen en dochters die de postjes krijgen . En de bevolking `? Die moet zoals altijd , zwijgen en betalen voor deze corrupte toestanden . België zal nooit veranderen . Verhuis . De beste oplossing . Ik heb het gedaan . Ben heel tevreden .
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen zijn niet nodig als de verkiezingsuitslag door het VOLK gerespecteerd zou worden en politieke partijen hun eigenbelang opzij zetten voor het àlgemeen belang om àlle burgers te dienen en niet enkel hun respectievelijke achterban!!We zitten nog steeds in de middeleeuwen, bdw heft zelfs nog steeds TOL...het volk heeft géén stem of inspraak en wordt openlijk geschoffeerd door de graaiers die zelfs geen regering kunnen vormen.