Prinses Claire en prins Laurent.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Claire en prins Laurent. © EPA

Prins Laurent: “Pas als mijn vzw die miljoenen terugkrijgt, kan ik m’n vrouw inschrijven bij het ziekenfonds”

RoyaltyDat prinses Claire (46) boven op een slepende ziekte ook corona opliep, heeft iets merkwaardigs aan het licht gebracht: voor prins Laurent (56) en zijn gezin is niets geregeld qua ziekteverzekering. Een euvel dat Laurent, die zich blauw betaalt aan medische kosten, makkelijk zelf zou kunnen oplossen, maar de weerbarstige prins rekent op hulp van de overheid. Dat is te lezen in Dag Allemaal.

63 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Iedereen in België is verplicht om bij een ziekteverzekering aangesloten te zijn. Wanneer Prins Laurant niet is aangesloten is hij wettelijk strafbaar.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    De Belgische ziekteverzekering is onderdeel van onze sociale zekerheid. Onze sociale zekerheid is gebaseerd op het ‘solidariteitsprincipe’, gezonde mensen betalen voor de zieken. Alle werknemers, gepensioneerden en zelfstandigen betalen de (riziv)premie volgens hun inkomen. Laurent ‘krijgt’ miljoenen per jaar, droeg nooit 1 cent bij in onze solidariteits pot. Maar wil er nu wel van profiteren. Schande.
  • tom de koninckx

    4 jaar geleden
    Is die echt niet beschaamd. Veel mensen hebben veel minder. Neem zijn dotatie gewoon af. Laat hem eens werken voor het eerst in zijn leven.
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Ik zou graag mijn geld van mijn fortis aandelen terug hebben. Weet u nog die bank die gewoon gepikt is door Reynders en Leterme. Wazr de staat al goed aan verdient heeft en nog yrouwens. Dat komt hen niet toe maar de eigenaars aandeelhouders. Twas zogezegd niet meer waard maar ondertussen weten we beter.Dieven in maatpak.
  • jozee segers

    4 jaar geleden
    Hoog tijd dat heel dat koningsgedoe gaat werken voor zijn dagelijks brood.Dan kunnen ze ook een ziekteverzekering nemen.