Markten tot vijftig kramen mogen vanaf maandag open, lokale besturen beslissen

© jvw

Markten tot vijftig kramen mogen vanaf maandag opnieuw plaatsvinden. Het aantal mensen dat de markt kan bezoeken, moet gecontroleerd worden. Het zijn de lokale besturen die moeten beslissen welke markten veilig kunnen plaatsvinden en hoe dat gecontroleerd wordt. Dat heeft minister van Werk Nathalie Muylle woensdagmiddag gezegd bij VTM NIEUWS.

“De experten hebben de nadruk gelegd op veiligheid en kleinschaligheid van de markten”, benadrukte Muylle. “Er zijn diverse soorten markten: grote en kleine, op diverse soorten pleinen met verschillende oppervlakten.”

LEES OOK. OVERZICHT. Dit heeft de Veiligheidsraad beslist over fase 2 van de exit uit de lockdown

Klanten tellen

Daarom moet er ook geteld worden hoeveel mensen er toegelaten worden op een markt. “De lokale besturen moeten beslissen welke markten kunnen plaatsvinden en hoe dat veilig kan gebeuren. Zij moeten tellen hoeveel mensen de markt binnen gaan en de markt verlaten. Daarom zullen er verschillende in- en uitgangen zijn.”

Muylle voegde er ook aan toe dat alleen reguliere markten met een wederkerend patroon mogen plaatsvinden, zoals dagelijkse, wekelijkse of tweewekelijkse markten. Eenmalige markten zijn evenementen en die mogen volgens Muylle niet doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen