Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Nederlanders mogen vanaf nu ‘seksbuddy’ of ‘knuffelmaatje’ hebben

Nederlanders mogen vanaf nu ‘seksbuddy’ of ‘knuffelmaatje’ hebben
Beeld Getty Images

Voor Nederlandse singles die lichamelijk contact missen, is het einde van de lijdensweg voorbij: vanaf nu mogen ze één ‘seksbuddy’ of ‘knuffelmaatje’ kiezen. Dat mocht tot nu toe niet door de coronamaatregelen.

In Nederland heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een opmerkelijke beslissing genomen. Wie single is, mag vanaf nu een vaste sekspartner of knuffelmaatje hebben. Iedereen met een vaste partner kon seks hebben, “omdat zij toch al veel dichtbij zijn en het praktisch onmogelijk is om elkaar fysiek te ontwijken”, klinkt het.

“Maar het is logisch dat singles ook behoefte hebben aan fysiek contact”, zegt het RIVM. Om die reden wordt een vaste bedpartner toegelaten bij onze noorderburen. Het is wel belangrijk dat het risico op het coronavirus zo klein mogelijk gehouden door samen te bespreken wie hij of zij daarbuiten nog ziet.  

Ook bij ons is er sprake van huidhonger (het missen van fysiek contact). Al zullen Belgische singles nog even moeten doorbijten, want vooralsnog werden hierover in ons land geen beslissingen genomen. 

Lees ook: Wat doet een gebrek aan aanrakingen met een mens?