Kruispunt aan R6 tijdlang afgesloten na derde gaslek in jaar tijd

Het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met R6 in Mechelen werd zaterdagmiddag hermetisch afgesloten nadat er tijdens werkzaamheden een gasleiding werd beschadigd. Enkele tientallen bewoners werden preventief geëvacueerd, maar mochten ondertussen weer naar huis.

tdk, svds, svh

LEES OOK. 70 mensen geëvacueerd na groot gaslek aan wegenwerken R6: “Hoofdpijn door de felle geur”

Het gas spoot met een enorme kracht uit de leiding en in de buurt was een doordringende gasgeur waarneembaar. Na bijna anderhalf uur slaagden technici van Fluvius om een groot deel van de druk van de leiding te halen, zodat de herstellingswerken konden starten.

De geëvacueerde mensen kwamen samen op het domein Tivoli en wachtten daar op verdere informatie. De brandweer kwam massaal ter plaatse voor de interventie. “Ook de helikopter van de federale politie werd ingezet om de buurt te overvliegen en te kijken of er zich in de omgeving verkeersproblemen voordeden”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek. “De hulpdiensten houden permanent overleg om de situatie te monitoren.”

De oorzaak van het lek moet gezocht worden bij de werken op het kruispunt. Het voorbije anderhalf jaar werd er een fly-over gebouwd en nu was men bezig met de afwerking op het kruispunt onder de brug. Het is al de derde keer op een jaar tijd dat er een gaslek ontstaat tijdens werken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER