Babbelbuddy’s oefenen Nederlands met nieuwkomers

(Themabeeld) © Hollandse Hoogte / Jordi Huisman

Jonge nieuwkomers hebben de afgelopen weken Nederlands geoefend dankzij online Babbelbuddy’s. Dat zijn Vlaamse jongeren die graag het gesprek aangaan met nieuwkomers om hen Nederlands te leren en intussen zelf wat opsteken over culturele verschillen.

De Mechelse vzw Tumult lanceerde kort na het invoeren van de coronalockdown de ‘Babbelbuddy’s’. Ze merkte dat heel wat nieuwkomers zich nog meer afgesloten voelden omdat ze de taal moeilijker konden inoefenen. Tumult werkt aan samenleven en organiseert jeugdwerk waarbij ontmoeting, netwerk, leerkansen en ontspanning aangeboden worden aan jonge nieuwkomers.

Sinds 25 maart schreven zo’n 300 jongeren zich in voor het project. Het gaat zowel om jongeren die nieuw zijn in België en Nederlands willen oefenen als om jongeren die Nederlands als moedertaal hebben en een interculturele ontmoeting willen aangaan. Intussen werden 115 duo’s gematcht. De duo’s spreken via sociale media, Whatsapp, Zoom en Skype. Mogelijk spreken ze na de lockdown verder af.

Tumult zoekt nog steeds Babbelbuddy’s tussen 14 en 25 jaar oud. Inschrijven kan via tumult.be/babbelbuddys.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen