Reviewcommissie laat niemand vervolgen

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag vier fases geanalyseerd naar aanleiding van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League, maar besliste op basis van de televisiebeelden om geen speler te laten vervolgen door het Bondsparket.

De Reviewcommissie nam van dinsdagavond in de tweede helft van STVV-Standard (2-2) twee fases onder de loep waarin STVV-aanvoerder Steven De Petter betrokken was, maar vroeg het parket niet om over te gaan tot vervolging. In dezelfde match deelde STVV-spits Yohan Boli een slag uit in het gezicht van Standard-verdediger Konstantinos Laifis, maar die fase werd niet opnieuw geanalyseerd door de commissie.

Nog op dinsdag zette invaller bij AA Gent Louis Verstraete in de 79e minuut zijn studs op het voorbeen van Genk-aanvaller Leon Bailey, maar de jonge middenvelder van de Buffalo’s moet geen schorsing vrezen. Ten slotte gaat ook Lukas Lerager van Zulte Waregem vrijuit. Zijn slag in het gezicht van Mechelen-doelman Colin Coosemans iets voor het uur in het doelpuntenloze gelijkspel wordt door de vingers gezien.