© Shutterstock

"Choco is populairste guilty pleasure van de Vlaming"

Choco was de populairste guilty pleasure van de Vlaming in 2016. Dat blijkt opvallend genoeg uit data afkomstig van de Weight Watchers’ online zoekfunctie op de ledensite en de app met scanfunctie.

flb

Choco staat niet alleen bovenaan de lijst van guilty pleasures van Weight Watchers, maar haalt ook samen met magere yoghurt en kaas de top drie van meest gezochte voedingsmiddelen. De Vlaming houdt dus vast aan zijn boterham met smeerpasta en daar is niets verkeerd aan vinden ze bij Weight Watchers.

“Er is niets mis met guilty pleasures. Het is namelijk net belangrijk dat je gezonde levensstijl leefbaar is, en dus goed vol te houden en makkelijk inpasbaar in je leven. Het idee dat je alleen maar beschuiten en komkommer mag eten als je voor een gezonde levensstijl wil gaan, is voorbijgestreefd”, zegt Sabine De Prest, woordvoerster van Weight Watchers.

Amandelmelk

De guilty top drie van de Vlamingen bestaat uit choco, Cola Zero en karamelwafels. Bij de populairste dranken vinden we opnieuw Cola Zero terug, gevolgd door magere melk op twee en ongezoete amandelmelk op drie. "We merken dat plantaardige dranken, zoals ongezoete amandelmelk, de laatste tijd aan populariteit winnen", zegt Nicky Somers, diëtiste bij Weight Watchers. "Maar wat vetgehalte betreft, moet magere melk zeker niet onderdoen voor plantaardige dranken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer