Sint-Pieters ziekenhuis
Volledig scherm
Sint-Pieters ziekenhuis © Mark Baert

Ook liberale vakbond dient stakingsaanzegging in voor Waalse en Brusselse gezondheidszorg

De liberale vakbond ACLVB heeft een stakingsaanzegging voor onbepaalde duur ingediend in de Waalse en Brusselse gezondheidssector. De vakorganisatie wil dat er snel een globaal plan met structurele investeringen voor de sector komt.

5 reacties

  • Michel Van Eycken

    4 jaar geleden
    goed gezien , eerst optimaliseren van de huidige middelen dan is er veel kans dat er nog een overschot is ( bijna zeker van)
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Daar zijn ze weer. Staken, staken. Het Belgische lot der verdoemenis. En voor wat? Enkel meer geld. Dat krijg je als je als regering Sinterklaas speelt in plaats van iedereen eisen hun job te doen. Mensen die werken voor geld, wat ze doen is dan egaal.
  • Rudi Met den Ancxt

    4 jaar geleden
    Met Vlaamse centen
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Voila daar zijn wel al weer. De vakbond. Corona is nog niet voorbij en daar zijn ze. Ik ben akkoord dat de mensen in de zorgsector moeten erkend worden, maar al het over betaling gaat zijn ze goed betaald, beter dan de poetsvrouwen. Misschien is dit niet de juist vergelijking. De meeste verpleegster en verplegers verdienen belastbaar inkomen van minstens 60000.00 eu per jaar, inclusief 13e maand en vakantiegeld= 4332 eu voor aftrek bedrijfsvoorheffing. Er zijn er die veel minder hebben.
  • Jozef Nagels

    4 jaar geleden
    De breuklijnen in België lopen niet meer tussen socialistisch of liberaal, deze ideologieën lijken hoe langer hoe meer inwisselbaar, maar tussen Vlaanderen enerzijds en Wallonie en Brussel (gedomineerd door de Franstaligen) anderzijds.