Minister Weyts ontkracht gerucht over heropening kleuterscholen: “Dat wordt organisatorisch niet evident”

Mogen er binnenkort meer kinderen naar school? Daarover wordt vandaag druk vergaderd tussen de onderwijskoepels, de vakbonden en onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Het eerste, tweede en zesde leerjaar hebben net als het zesde middelbaar hun eerste lesweek achter de rug, en daarom is het tijd voor evaluatie. Als het goed is, mogen volgende week vrijdag ook de leerlingen uit het tweede en het vierde middelbaar weer naar school.

kba

Grote vraag is of er ook perspectief komt voor kleuters en andere lagereschoolkinderen. Infectiologe Erika Vlieghe (UZ Antwerpen), die de regering adviseert over de exitstrategie, zegt dat er epidemiologisch geen reden is om -12-jarigen thuis te houden.

LEES OOK. Voorzitter expertengroep wil alle kinderen jonger dan 12 weer naar school: “Zal weinig impact op epidemie hebben”

Al snel ging het gerucht dat ook de kleuterscholen volgende week vrijdag de deuren mogen openen, maar op het kabinet van minister Weyts noemen ze dat “voorbarig”. “We moeten eerst de evaluatie afwachten. Zeker voor kleuterscholen wordt dat organisatorisch niet evident, want die hangen vaak samen met lagere scholen. Die scholen zouden dan maar vier dagen de tijd hebben om zich te organiseren, dat is wat weinig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen