ANP
Volledig scherm
© ANP

Boze tandartsen in open brief aan De Block: “Nu 20 euro compensatie per patiënt, met volledige RIZIV-terugbetaling”

De tandartskoepels zijn niet te spreken over de door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) ingestelde maatregel die het doorrekenen van extra kosten aan hun patiënten verbiedt. Door de coronacrisis zagen tandartsen zich verplicht essentieel beschermingsmateriaal aan te kopen, waarbij de kosten op de patiënten verhaald werden. “Coronasupplementen”, oordeelde De Block. De tandartskoepels reageren boos in een open brief: “Naast het gebrek aan respect wordt ons ook nog geldbejag verweten. Niets is minder waar.”  Het beschermingsmateriaal moesten ze aan “woekerprijzen” aankopen en tegelijkertijd is er door de uitgebreide hygiënemaatregelen veel meer tijd nodig per patiënt. De vijf erkende tandartsverenigingen vragen per patiënt 20 euro compensatie, volledig ten laste van het RIZIV.

83 reacties

  • Frank De Witte

    4 jaar geleden
    Tandarts praktijk met 5 tandartsen die elk 15 klanten per dag doen is dan 1500euro per dag enkel om te ontsmetten? Zijn die niet beschaamd om dat nog te durven vragen? Ze zijn al peperduur en ze hebben duidelijk nog niet genoeg. T'is niet dat ze er niks aan verdienen want de meeste tandartsen zijn steenrijk als ze op pensioen gaan. Van graaiers gesproken...
  • daisy de rechter

    4 jaar geleden
    Dat ze dan eerst het voordeel van onkosten dat ze kunnen inbrengen aftrekken van de consumenten rekening, zijn intregale onkosten, aftrekbaar!!! Ook nie beschaamd zeg, ze mogen blij zijn dat we durven komen.
  • Johnny Demuysere

    4 jaar geleden
    20€ is meer dan 1uur loon voor een werknemer 20€ is gelijk aan 800 Bf dat is volgens mij vrij veel
  • Denise De Veuster

    4 jaar geleden
    20€ per tandarts bezoek ... 15 in de garage omdat ze je auto van binnen moeten ontsmetten...idem dito bij de kapper enz .enz...en uiteindelijk komt dit allemaal op de nek van Jan met de pet en de gepensioneerden terrecht die nérgens kunnen gaan aankloppen voor een vergoeding wegens inkomsten verlies ...
  • Mark Vrijdaghs

    4 jaar geleden
    Voor een ontzenuwing en vulling meer dat 140€. Ik denk dat de meeste tandartsen meer dan genoeg verdienen. Het merendeel is niet geconventioneerd en ze rekenen dus goed door.