Dominic Cummings gisteren in Londen.
Volledig scherm
Dominic Cummings gisteren in Londen. © AFP

Johnson blijft achter omstreden adviseur Cummings staan, maar “revolte dreigt”

De Britse premier Boris Johnson blijft achter zijn adviseur Dominic Cummings staan ondanks de storm van kritiek. Dit weekend raakte bekend dat Cummings eind maart tegen de lockdownregels in besloot met de auto naar zijn ouders te gaan. Labour-leider Keir Starmer pleit in een reactie voor een onderzoek naar Cummings. Ook uit sommige Conservatieve bankjes en zelfs binnen de regering klinkt de roep tot het vertrek van Johnsons adviseur.

8 reacties

  • maud hallett

    4 jaar geleden
    Hou de eer aan jezelf en treedt af Cummings
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wat mij betreft,als Brit,beide buiten,BJ & Cummings.Alsook alle overtreders van "Lockdown" regels.Het is niet dat er regels zijn voor ons "plebs" en andere regels zijn voor "de politiek regime",ofwel?
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Iedereen die zich "verstandig" gedraagt zou zich dan mogen verplaatsen als hij denkt hij moet een familielid "in veiligheid" brengen. J. Vandenberghe de R-Faktor [reproductie factor] die daardoor kan ontstaan zou zwaarste gevolgen kunnen hebben. Ik denk dat Cummings' positie onhoudbaar geworden is.
  • Lieven Christoffels

    4 jaar geleden
    Beste Jan hieronder, door zijn kind naar de grootouders te brengen bracht ij juist die oude mensen in gevaar. Wie zegt dat dat kind al niet besmet was? Bijzonder ondoordacht en egoistisch.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Ieder mens heeft recht op een 'vrije' meningsuiting, of het nu een politieker is of niet. Als mensen 'bewust' regels overtreden, dan komen er 'normaal gezien' gevolgen. Ik zeg 'normaal gezien', want al eens goed gekeken hoeveel voetgangers, fietsers enz. bewust door het rode licht oversteken? Blijkbaar heeft de overheidsjacht op 'dwarsliggers' een hogere prioriteit tijdens hun corona- 'sociaal experiment'!