Duizenden vrouwen betoogden op 8 maart tegen het toenemend geweld tegen vrouwen in Guadalajara, Mexico.
Volledig scherm
Duizenden vrouwen betoogden op 8 maart tegen het toenemend geweld tegen vrouwen in Guadalajara, Mexico. © EPA

Recordaantal vrouwen in Mexico vermoord

In Mexico werden in april maar liefst 337 vrouwen vermoord. Dat maakte het openbare veiligheidsbureau van het land maandag bekend. Sinds in 2015 werd gestart met het bijhouden van de statistieken hierover, zijn in een maand tijd nog nooit zoveel vrouwen door een misdrijf om het leven gekomen. Opvallend is dat het totale aantal gepleegde moorden in april met bijna 2 procent is afgenomen ten opzichte van de maand daarvoor.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.
  2. Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaarschijnlijk dat Russen grote steden zullen veroveren”
    Play
    11

    Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaar­schijn­lijk dat Russen grote steden zullen veroveren”

    Er wordt momenteel hard gevochten om Tsjasiv Jar in het oosten van Oekraïne. Russische troepen belegeren het stadje onophoudelijk en zouden een artillerie-overwicht hebben van tien tegen één. Zowel Oekraïense als Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen houden er rekening mee dat Tsjasiv Jar valt en dat de Russen daarna nog meer terrein winnen. Maar een echt grote trofee zou er voorlopig niet inzitten. Hoewel de Russische president Vladimir Poetin die wel kan gebruiken.