© Chris Nelis

Rotonde in trek bij drifters en straatracers

De politie gaat een buurtonderzoek organiseren en extra toezicht houden op straatracers aan de rotonde van de Zuiderring-Oosterring. Volgens CD&V Genk en het plaatselijke wijkbestuur van Sleddderlo zijn maatregelen nodig tegen de geluidsoverlast.

cn

“Al geruime tijd klagen buurtbewoners van Sledderlo over geluidsoverlast”, zegt Tine Lenaerts, voorzitter van het wijkbestuur van CD&V Genk-Zuid. “Dat is vooral afkomstig van wat heet ‘driften’, een vorm van straatracen. Het gaat om een techniek waarbij de bestuurder zijn auto in een vloeiende zijdelingse beweging dwars door een bocht stuurt. Die houding in overstuur trachten ze dan zolang mogelijk aan te houden. En daarvoor is de rotonde op de kruising van de Zuiderring en de Oosterring tijdens de nachtelijke uurtjes erg populair. Omdat dit echt geen zeldzaam feit is, vragen we maatregelen. Onze nachtrust is compleet verstoord. Je mag niet vergeten dat dit niet alleen hinderlijk is voor ons, maar bovendien levensgevaarlijk voor andere weggebruikers.”

CD&V Genk sluit zich aan bij de eisen van de wijkafdeling. “We zouden graag zien dat het nachtelijk toezicht verbetert en dat er camerabewaking komt”, besluit Luc Vandeweyer, voorzitter van CD&V Genk.

Burgemeester Wim Dries (CD&V) zegt in een reactie dat er weinig meldingen zijn binnengekomen rond straatracen in die omgeving. “Er zijn de jongste jaren wel woningen bijgekomen. Er kunnen dus meerdere mensen zijn die zich daaraan storen. De politie gaat het in ieder geval opnemen en ter plekke uitzoeken wat er gaande is. En als het nodig is, wordt er ook opgetreden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer