Amerikaans president Donald Trump beweerde in twee berichten op Twitter dat stemmingen per post "substantieel frauduleus" zijn. Twitter plaatste bij de posts een waarschuwingssymbool en een link naar "feiten over verkiezingen per post".
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump beweerde in twee berichten op Twitter dat stemmingen per post "substantieel frauduleus" zijn. Twitter plaatste bij de posts een waarschuwingssymbool en een link naar "feiten over verkiezingen per post". © AFP

Trump dreigt ermee sociale media "te sluiten" na waarschuwingen bij zijn tweets

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er woensdag mee gedreigd om de sociale media "te reguleren" of zelfs "te sluiten" nadat de microblogsite Twitter een factcheck plaatste bij tweets van Trump. Die aankondiging deed de president op Twitter.

14 reacties

  • Herbert Verbeeck

    4 jaar geleden
    Trump moet toch een zoon van God zijn? Alles wat niet naar zijn zin is banbliksemt hij. Gezegend met het oranje areool. De almachtige. Ze noemen zoiets ook dictator, alleen geraakt hij niet voorbij de vele democratische remmen. Gelukkig, of de wereld stond nog meer in brand.
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Hoe gaat hij dan zijn 80 miljoen volgers bereiken,de blufpresident op zijn best.
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Probleem bij verkiezingen per post is dat er geen verificatie van de identiteit van de kiezer is.Wij moeten toch ook ons paspoort laten controleren in het stembureel.In België hebben we 1 jaar na de stembusgang nog steeds geen regering en wil men de kiezer opzadelen met een coalitie van partijen die verloren hebben!In Giekenland waren er op hetzelfde tijdstip verkiezingen als in ons land.Diezelfde avond feliciteerde de verliezer de winnaar en drie dagen nadien legde de nieuwe regering de eed af.
  • Bilal Kilic

    4 jaar geleden
    Zo Machtig is hij nu ook weer niet Twitter sluiten ? Die denkt zeker dat hij alles mag en kan..
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Als je denkt dat het toch niet nog erger kan komen doet hij nog een schep [geen schepje] bovenop. Trump zijn geestelijke toestand verslechterd bijna met de dag [zover dat nog mogelijk is].