© Provincie Antwerpen

Bouw fietsbrug Singel gestart: verkeershinder in augustus

In augustus plaatst aannemer Mols de eerste steunpilaar voor een fietsbrug op de middenberm van de Singel. Tijdens de werken is er op de Singel, ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem, in elke rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar. Fietsers en voetgangers ervaren geen hinder.

doro

De toekomstige fietsbrug verbindt de Berchemse Posthofbrug met het nieuwe fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem. Elke werkdag steken meer dan 5.000 fietsers het kruispunt van de Antwerpse Singel en de Posthofbrug over. De nieuwe fietsbrug brengt fietsers veilig en snel over dat drukke kruispunt.

“Met de fietsbrug maken we de binnenstad van Antwerpen via de F1 fietsostrade Antwerpen-Mechelen rechtstreeks bereikbaar”, ” licht Luk Lemmens, provinciaal gedeputeerde voor Mobiliteit toe. “Het provinciebestuur werkte hard aan de aanleg van die F1. Sinds vorig jaar fiets je in één rechte lijn van het station Antwerpen-Centraal tot aan het station Mechelen-Nekkerspoel.”

Sinds het voorjaar van 2015 kunnen treinreizigers hun fiets in het nieuwe fietsparkeergebouw bij het station Antwerpen-Berchem stallen. Zo zal het station dankzij de nieuwe fietsbrug en fietsostrade nog gemakkelijker te bereiken zijn.

Werken in verkeersluwe periode

Ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem is in augustus in elke rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar op de Singel. De wegversmalling situeert zich tussen de kruispunten van de Singel met de Posthofbrug en met de Borsbeekbrug.

Voor werken op de smalle middenberm van de Singel heeft aannemer Mols extra ruimte nodig. De wegversmalling is bewust gepland in de vakantiemaand augustus omdat er dan minder verkeer is. Fietsers en voetgangers ervaren geen hinder van deze werken. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle rijstroken van de Singel vanaf 1 september opnieuw beschikbaar.

Kosten

De kosten voor de bouwwerken bedragen 3.319.677,50 euro. De Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen betalen elk 1.327.871 euro. De stad Antwerpen legt het resterende bedrag bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER