Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Franstalige onderwijsbonden willen heropstart scholen uitstellen

Alle Franstalige onderwijsbonden willen dat de heropening van de scholen wordt uitgesteld. De socialistische onderwijsbond (CGSP-Enseignement) trok als eerste aan de alarmbel en diende een stakingsaanzegging in voor de periode 2 tot en met 5 juni.

7 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Vele experts spreken zichzelf en elkaar tegen (en liefst in de media), en de beslissingen van de nationale Veiligheidsraad worden door verschillende andere autoriteiten tenietgedaan. Wie moet jan-met-de-pet nog geloven in dit land? Wie beslist hier uiteindelijk? Met deze volmachtenregering loopt het nog meer in het honderd. Nieuwe verkiezingen dringen zich op!
  • Maria Scheuts

    4 jaar geleden
    Het beste is inderdaad iedereen een jaar te laten overdoen en alle vakanties inkorten zoals in NL reeds is. En om epidemies te vermijden, een verlengd WE na iedere maand. En om de weekdagen te ontlasten, terug les op zaterdag.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Misschien zou het beter zijn voor de kinderen om allen het jaar te laten overdoen. De kwaliteit van het onderwijs is al geweldig gezakt, dit er bovenop zal het nog erger maken. Ik begrijp dat ouders voorzichtig zijn, maar denken ze ook aan hun toekomst? Want bedrijven zullen fel uitgedund worden, het zullen dus de sterkste leerlingen zijn die het zullen halen.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    “De richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad lieten uitschijnen dat de lessen pas vanaf 8 juni zouden doorgaan. We begrijpen de haast van de regering niet, waarom volgt ze de federale aanbevelingen niet om te wachten op het effect van de eerste versoepeling?” Het is niet de eerste beslissing van de Veiligheidsraad die sneuvelt, niet? De man in de straat weet niet meer wie er kan en mag beslissen in dit land, met deze volmachtenregering! Iedereen beslist. Nieuwe verkiezingen dringen zich op!
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Elk wel denken mens zal ze gelijk geven. Wat is het nut van een paar weken les dit jaar nog . Begin met een aangepast leerjaar in de basis scholen in september. En haal daar de leerstof van de laatste 3 maanden van het verloren jaar in. Voor leerlingen op het einde van de basis heeft het misschien enig nut en voor de einde jaars ook maar al de rest in september aangepaste leerstof. Dat zal nu ook nodig zijn .