© Sporza

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Wout van Aert wint Azencross in Loenhout, Van der Poel maakt doodsmak

Wout van Aert heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. Tom Meeusen werd tweede, Kevin Pauwels derde. Van der Poel maakte in de voorlaatste ronde een doodsmak en kon niet meer verder. Hij moest afgevoerd worden met een draagberrie.

mawe

Het moest de grote comeback van Zdenek Stybar worden. Styby maakte een sterke start en kwam meteen door als zevende. In de tweede ronde beging de Tsjech een uitschuiver en vloog hij het decor in. Hij kwam er met de schrik vanaf, maar kwam niet meer aan de cross te pas.

Van der Poel reed heel wat rondes alleen op kop, maar Van Aert zette de achtervolging in en vond aansluiting. Meeusen was net als vorig jaar verrassend sterk. Samen met Aerts, van Kessel, Pausels, Vanthourenhout, Van der poel en Van Aert reed hij de laatste ronden in de kopgroep. Twee ronden voor het einde maakte Meeusen een slippertje in een bocht, hij verloor enkele seconden.

In de voorlaatste ronde was er de doodsmak van Van der Poel. Hij kwam erg ongelukkig ten val en bleef liggen. Een serieuze domper op de feestvreugde. Hij moest afgevoerd worden op een draagberrie, het is afwachten wat er aan de hand is.

Toon Aerts ging met een fietslengte voorsprong de laatste ronde in. Wout Van Aert plaatste nog een laatste versnelling en won de cross. Een verrassend sterke Tom Meeusen werd tweede, Kevin Pauwels derde.

Uitslag

1. Wout van Aert

2. Tom Meeusen

3. Kevin Pauwels

4. Toon Aerts

5. Michael Vanthourenhout

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer