Videospeler inladen...

Advocaat van familie uit Genk: "De jongen stelt het relatief goed, al kan adrenaline meespelen" 

De jongen van dertien die vannacht werd vrijgelaten na een gijzeling van 42 dagen, stelt het "goed, gezien de omstandigheden". Dat zegt de advocaat van de familie uit Genk, Luk Delbrouck. "Hij is in relatief goede conditie en psychologische toestand toegekomen", zegt Delbrouck, die zelf met de jongen kon spreken, "maar het kan nog een beetje de adrenaline zijn van de vrijlating die speelt". 

Een gewapende ontvoering met geweld, 42 dagen gegijzeld worden op verschillende plaatsen, en dan vannacht - eindelijk - vrijgelaten worden op een kilometer van het huis van je ouders. Dat is hoe de situatie er moet hebben uitgezien voor een 13-jarige jongen uit Genk.

Na 42 "lange en bange dagen" komt hij midden in de nacht thuis toe. "De opluchting overheerst", vertelt advocaat Luk Delbrouck, die zelf met de jongen kon spreken. 

Adrenaline

"Hij is in relatief goede conditie en psychologische toestand toegekomen. Maar we moeten natuurlijk met twee woorden spreken. Hij zal sowieso nog wel een weerbots krijgen", gelooft Delbrouck.

Hij is in relatief goede conditie en psychologische toestand toekomen. Maar we moeten natuurlijk met twee woorden spreken. Hij zal sowieso nog wel een weerbots krijgen

"Het kan zijn dat de adrenaline van de vrijlating op dit ogenblik nog speelt", zegt Delbrouck. "Het wordt nu vooral afwachten de komende dagen."

Volgens de advocaat voelt de familie zich "onzeker" over wat de toekomst voor hun zoon zal brengen. "Gaan er nog andere mensen op dwaze ideeën komen als dit?", vragen ze zich af, klinkt het. 

Advocaat Luk Delbrouck vertelt hoe het gaat met de jongen die vannacht werd vrijgelaten: 

Videospeler inladen...

Daders

De jongen heeft ook al details over ontvoerders kunnen geven aan de advocaat, die daar zelf niets over kwijt wil. "Hij lijkt de feiten dus te kunnen plaatsen." Intussen weten we dat er vannacht 7 verdachten zijn opgepakt, veelal uit geradicaliseerde milieus, waaronder ronselaar Khalid Bouloudo. 

De vader en de oom van de jongen werden eerder veroordeeld voor grootschalige drugsfeiten. Volgens Delbrouck hadden de daders geld geroken "na artikels in de pers".

In sommige media was er sprake van grote bedragen waar de familie over zou beschikken. "Maar die zijn manifest incorrect", aldus Delbrouck. "Wanneer men een criminele ingesteldheid heeft, en die bedragen leest, ontstaan er zulke ideeën."

Meest gelezen