Moeder “sliep heel de dag” terwijl stiefvader kind mishandelde

De twee ouders uit Sint-Joost-ten-Node die maandag een 6-jarige jongen urenlang in de kou op een balkon lieten staan, blijven nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. De advocaten van de ouders hadden niet om de vrijlating van hun cliënten gevraagd.

LEES OOK. Jongetje (6) kritiek nadat hij 15 uur op ijskoud balkon moest staan: “Ouders zien ernst van de feiten niet in”

De moeder van het 6-jarig jongetje houdt vol dat ze de hele dag sliep en beweert dat de stiefvader de kinderen mishandelde en de jongen strafte. De stiefvader heeft de feiten toegegeven, maar lijkt volgens zijn advocaat de ernst van zijn daden niet te beseffen.

Afrikaanse sekte

“Volgens mijn cliënte was het de stiefvader die de kinderen mishandelde”, zegt Isidor Mboumene, de advocaat van de moeder. “Hij is lid van een Afrikaanse sekte en beweert geraakt te zijn door Jezus, die hem zegt dat hij de kinderen streng moet opvoeden. Zo geeft hij zowel de kinderen als de moeder vaak koude douches.”

“Het religieuze motief moet nog verder onderzocht worden”, zegt Samira Bouyid, de advocate van de stiefvader. “In ieder geval heeft mijn cliënt wel bekentenissen afgelegd. Het is hij geweest die de jongen gestraft heeft en urenlang in de kou op het balkon heeft laten staan. De moeder heeft die hele dag geslapen. Het parket heeft gelijk als het zegt dat mijn cliënt de ernst van de feiten niet lijkt te beseffen. We kunnen alleen maar hopen dat dit verhaal geen dramatische afloop kent, maar volgens de laatste berichten verkeert de jongen nog steeds in een kritieke toestand.”

Bewusteloos en onderkoeld

De ouders hadden die maandagavond omstreeks 20.00 uur zelf de hulpdiensten verwittigd. Bij aankomst in de flat van het gezin in de Alliance-Verbondstraat troffen de hulpdiensten het jongetje bewusteloos en onderkoeld aan. Het was hen ook meteen duidelijk dat het kind ondervoed was en tekenen van mishandeling vertoonde. Hetzelfde gold voor zijn tweelingzusje. Beide kinderen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 6-jarige jongen verkeert nog steeds in zeer kritieke toestand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen